Hvordan unngå feil

Jag har akkurat påført 2. strøk og overflaten er skrukkete, hvorfor?

Sørg alltid for at det første strøket får tørke som anvist på boksen, før det andre strøket påføres. Vent til malingen har tørket helt, og slip lett slik overflaten blir jevn. Legg på et siste strøk for å få en glatt, fin finish.

Min port har allerede fått rustgjennomslag, hvorfor?

Det er hovedsakelig to årsaker til tidlig rustgjennomslag. Det ene er at det er påført for lite maling. Sørg alltid for minst to strøk maling. På detaljer som porter og rekkverk, er det også svært viktig at hjørner og kanter er dekket tilstrekkelig med maling. Den andre grunnen er at overflaten ikke er grundig rengjort i forkant slik at smuss og fuktighet er stengt inne under malingen og gjør at malingen løsner eller at rust trenger igjennom.

Malingen på mitt gjerde flasser og er løs.

Det skjer noen ganger når du ikke får tilstrekkelig vedheft på en fin og jevn overflate. På svært glatte underlag som aluminium og galvanisert, anbefales det at overflaten først rubbes med slipepapir og at Hammerite Special Metall Primer påføres før maling med Hammerite Metallmaling.

Kan jeg bruke Hammerite Metallmaling på en metalloverflate når jeg bor nær kysten der salt og rust er et stort problem?

Fjern først salt fra metalloverflaten ved nøye vask med såpe, skyll av med rent vann og la den tørke før du maler med Hammerite Metallmaling. For ekstra beskyttelse, påfør ett lag Hammerite No.1 Anti-Rust før overmaling med Hammerite Special Metals Primer.