Ofte spurte spørsmål

Hvor lenge kan jeg oppbevare Hammerite Metallmaling?
Hammerite Metallmaling kan oppbevares i minst 2 år fra åpningsdag. Om du ønsker å spare overskytende maling kan du lukke lokket ordentlig igjen på spannet og oppbevare den i et tørt, romstemperert og ventilert plass.
Hvordan bruker jeg Hammerite på aluminium eller galvanisert metall?
Børst først overflaten med sandpapir, vask med såpe, skyll og la tørke. Deretter påfører du et lag med Hammerite Special Metals Primer. La grunningen tørke og mal så over med Hammerite Metallmaling. Alternativt kan du male med Hammerite Direct to Galvanized - som inneholder både grunning / metallprimer og overflatemaling, og som er spesielt utviklet for og brukes direkte på metall som ikke ruster, som f. eks rustfritt stål, aluminium, kobber, messing og sink / galvanisert.
Hvordan bruker jeg Hammerite på en allerede malt overflate?
Prøvemal først på et lite område med Hammerite Metallmaling og la det tørke i en time. Hvis du finner noen feil under den malte overflaten, fjern all gammel maling før du maler videre med Hammerite metallmaling.
Hvordan bruker jeg Hammerite på en ny eller ubehandlet overflate av jern eller stål?
Hammerite Metallmaling er spesielt utviklet for å brukes direkte på en metalloverflate med minimal forbehandling. Vask først overflaten med vaskemiddel, skyll og la tørke. Mal med Hammerite Metallmaling direkte på overflaten. Ingen primer eller grunning er nødvendig.
Hvordan bruker jeg Hammerite på en rusten metalloverflate?
Hammerite Metallmaling er spesielt utviklet for å brukes direkte på en rusten metalloverflate med minimal forbehandling. Først fjerner du løs rust med en stålbørste og sandpapir og deretter vaskes overflaten med vaskemiddel, skyll og la tørke. Mal med Hammerite Metallmaling direkte på den rengjorte, rustne overflaten. Ingen primer eller grunning er nødvendig.
Hvordan bruker jeg Hammerite på en veldig rusten overflate?
Først må du fjerne løs rust med en stålbørste eller sandpapir, og deretter vaske overflaten med vaskemiddel, skyll og la tørke. For best resultat, påfør først Hammerite No.1 Anti-Rust før du maler med Hammerite Metallmaling.
Hvordan forsikrer jeg meg om at det blir samme fargenyanse gjennom hele maleprosessen?
For å få riktig fargenyanse gjennom hele maleprosessen må du sørge for å blande malingen grundig før bruk som anvist på boksen.
Hvordan kan jeg forhindre sig i malingen?
Behandle først overflaten som anvist på produktet. Hvis du skal male en vertikal overflate, legg heller på 3 tynne lag enn 2 tykke lag med maling. Et tykt lag er mest utsatt for sig under herdingsprosessen på grunn av tyngdeloven. Dette kan være et problem med de fleste malinger, men med Hammerite Metallmaling minimeres dette fordi malingen har en ”gele-lignende "struktur.
Jeg har akkurat påført andre strøk men overflaten er blitt skrukket, hvorfor?
Pass på at første strøk er tørt i henhold til instruksjonene på boksen før andre strøk påføres. Vent til malingen er helt tørr og slip overflaten jevn. Påfør et siste strøk for å utjevne overflaten.
Kan jeg bruke Hammerite Metallmaling på metall når jeg bor på kysten der salt og korrosjon er et stort problem?
Fjern først alt salt fra metalloverflaten før du maler ved å vaske nøye med rengjøringsmiddel, og skyll godt med rent vann. La det tørke før du begynner å male med Hammerite Metallmaling. For økt beskyttelse, påfør først et strøk med Hammerite No.1 Anti-Rust før du maler over med Hammerite Special Metals Primer.
Malingen på mitt gjerde flasser og løsner.
Ved maling uten tilstrekkelig vedheft kan dette skje. På veldig slette overflater som aluminium og galvanisert bør flatene lettslipes med sandpapir, og deretter påføres Hammerite Special Metals Primer før du har på Hammerite metallmaling.
Mitt gjerde har allerede fått rustgjennomslag, hvorfor?
Det finnes to hovedårsaker til tidlig rustgjennomslag. Det ene er at for lite maling er påført, så vær nøye med å påføre minst 2 strøk maling. På detaljer som gjernder og hyller er det også veldig viktig å dekke nøye hjørnet og kanter med nok maling. Den andre årsaken er at overflaten ikke er tilstrekkelig rengjort før smuss og fuktighet er innestengt under malingen, og dette har medført at malingen løsner eller rust trenger igjennom.
Når er det best å bruke spray istedenfor pensel?
Hvis overflaten er uten skader, og du vil ha en jevn og glatt finish, anbefales en spray. Generelt anbefales ikke spraymaling på store flater som skal males, eller ute på f. eks gjerder fordi mye av malingen vil gå tapt. Spraymaling er best egnet for små "gjør-det-selv "-jobber og på områder som er vanskelig å få tilgang til med en pensel.

Kontakt

Svaret du søker finnes ikke? Vennligst kontakt oss.